Veelgestelde vragen/FAQ

Hebt u een vraag? Misschien vindt u hier wel het antwoord.
Zoniet bel ons op 02 221 01 70 of mail info@qaly.be.
De minimumleeftijd van de bewoners van een serviceflat is 65 jaar. Afwijkingen op deze regel zijn eventueel mogelijk in overleg met de directie. De bewoners zijn licht tot matig zorgbehoevend, doch nog zelfredzaam.
Bent u 65 jaar, dan kan dat onmiddellijk. Verhuurt u de serviceflat voorlopig, hou dan rekening met een wachttijd van minimum 24 maanden. Uiteraard geniet u als eigenaar voorrang op de wachtlijst voor het bewonen van gelijkwaardige flat en krijgt u bovendien voorrang voor een opname in het woonzorgcentrum.
Uiteraard. Zoals elk onroerend goed kan u een serviceflat gewoon doorverkopen.
Jazeker. Alle faciliteiten en ruimtes in Residentie Qaly zijn beschikbaar voor onze bewoners.
Bewoners van een serviceflat moeten voldoende valide en mobiel zijn. De aanwezigheid van het woonzorgcentrum in het complex maakt het mogelijk de verhuis zo lang mogelijk uit te stellen. Uitzonderlijke situaties worden besproken in alle discretie besproken met de familie en de huisarts.
Uiteraard, de residentie garandeert dat de bewoners 24 uur per dag en 7 dagen per week omringd zijn met de beste zorgen. Een professioneel team staat in voor verpleging en verzorging. Daarnaast zijn er kinesisten, ergotherapeuten en ondersteunend personeel aanwezig.
De keuze van de behandelende geneesheer is vrij.
De basisdiensten worden standaard aan alle bewoners aangeboden en zijn verplicht af te nemen. Deze behelzen de permanente aanwezigheid van zorgpersoneel en het noodoproepsysteem, het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten en tuin, uw verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en andere. Facultatieve diensten zijn eveneens betalend (volgens een prijslijst), doch niet verplicht af te nemen. Deze omvatten de maaltijden, een kappersbezoek, een behandeling in het wellnessgedeelte, huishoudelijke hulp, ...
Door het verkrijgen van een erkenning van de Vlaamse Overheid wordt aan de bewoners de garantie geboden dat de flats volledig conform de vigerende wetgeving (veiligheid, toegankelijkheid, kwaliteit, energie) worden gebouwd, alsook worden uitgebaat (dienstverlening).